6 mm tek damar kablo fiyatı

6 mm tek damar kablolar inşaat alanında yani ev tesisatında en sağlam kablo grubunun başında gelir.Evinize sağlam elektrik tesisatı döşemek istiyorsanız 6 mm tek damar kablodan vazgeçmemelisiniz.Tabi ki her prizin başına kadar 6 mm tek damar (NYA) kablo çekmeye gerek yok ama prize çekilen kabloyu besleyen buat kapına gelen dağıtıcı elektriğin kesinlikle 6 mm tek damar kablo olması lazım.

Bazı salak elektrikçiler buat kapaklarına gelen taşıyıcı kablolara 2,5 mm kalınlığındaki kabloları kullanırlar ve iş yaptıklarını sanırlar.Aslında bu kara cahil yobaz herifler 2,5 mm kabloyu rahat çekildiği için kullanırlar doğal olarak 6 mm kabloyu borular içinden çekmek zordur ama ömürlüktür.

Netice-i kelam, bir top (100 metre) 6 mm tek damar (NYA) kablonun perakende fiyatı 136 liradır.136 lira benim gibi sıradan insanlara verilen rakamdır eminim bir elektrikçi 6 mm tek damar kablonun topunu daha ucuz fiyata satın alıyordur.

Bazı uyanık elektrikçiler 6 mm kablonun metresini 5 liraya satarlar 🙂 Yani topu 500 liraya gelir.Kesinlikle bu heriflere aldanmayınız.