Evlilik cüzdanı fiyatları

Başlığa bakın; ne kadar rezil bir başlık aslında…

Ne demek evlilik cüzdanı fiyatı ? Şu demek:

Evlenecek kimseler doğal olarak bir belediyenin nikah dairesine gidip işlemleri başlatmak zorundalar. Burada devlet memuru, sizden evlenebilmeniz için bazı belgeler ister (şimdi bu belgeleri burada sıralamak istemiyorum, bir çoğunu da unuttum zaten ama konuyla ilgilenenler şurayı tıkırdatsın) Belgeleri ilgili devlet adamına teslim ettikten sonra, devlet adamlarının daha iyi çalışabilmelerini ve nikah kıyabilmelerini sağlamak adına karşınızdaki devlet adamı sizden bir miktar para bayılmanız ister işte bayıldığınız bu paraya “evlilik cüzdanı parası” denir (sanki devletin adamını evlendiriyorsunuz) Parayı bayılmadığınız taktirde evlilik cüzdanı alamaz, evlilik işlemlerini başlatamaz, yasal yollardan evlenemezsiniz.

Evlenecek olan kimseler, ihtiyaç içerisinde olan kimselerdir… Ve kim bilir paraya en fazla ihtiyaç duydukların zaman, evlenme hazırlığı denilen o zamanlardır.

Devlet bir yandan bas bas bağırır: “başlık parası çağ dışı uygulama”

Evet başlık parası çağ dışı bir uygulama.

ama senin gençlerden hiç vicdanın sızlamadan aldığın o para nedir ? Diğeri çağ dışı bir uygulama ise o halde sen bu parayı çağdaşlık adına mı alıyorsun ?

Bu arada Kağıthane Belediyesi 2011 yılında evlilik cüzdan parası için 180 lira istiyordu.

Bir Not: evlilik cüzdanına verilen para, rakamsal olarak “küçük” bir miktar olabilir (benim için küçük miktar diğeri için büyük de olabilir) önemli olan paranın büyüklüğü küçüklüğü değil (bazı insanlar ne olacak canım, 180 lira ver gitsin de diyebilir) evlilik cüzdanlarından 5 lira bile alınsa; insanın tuhafına giden, evlilik hazırlığı yapan kimselerin zaten parasal anlamda bir ihtiyaç içerisindedir durum buyken birde devletimizin gelin ve damattan “cüzdan parası istemesi” …Evet tuhaf olan bu.