
Kış aylarının gelmesiyle kombiler çalışmaya ve sorun çıkarmaya başladı:) Kombilerin sorunu kesinlikle bitmez, en fazla arıza çıkartan beyaz eşya ne deseler emin olun kombi derim.Kombilerin arızaları üzerinde bu kadar itina ile uğraşmamızın sebebi ise işin içinde doğalgaz olması yan tehlike 🙂
Kullandığım kombide bu aralar yeni bir sorun daha keşfettim, bu sorun daha önce yoktu yeni çıktı,Sorunun sebebini kestirebiliyorum.Sorun kombi bacasını uzattıktan sonra çıktı.
Sorun ne peki ?
Kombi alev alırken parlama gümleme sesi çıkartıyor
evet kombim ilk alev aldığında poflama gümleme şeklinde tabir edebileceğim bir ses çıkartıyor.Bu ses daha önceden yoktu, geçen gün kombi bacasına 3 metre daha ilave yapınca bu sinir bozucu sesi duymaya başladım.Meseleyi internetten araştırdım ve tam tahmin etiğim gibi bir cevaba ulaştım.
Forum sitesinde işi bilen bir kardeşimiz benim gibi soru soran birisine aynen şu cevabı vermiş :
“kombiniz büyük ihtimal premix brülörlü regülasyon ile ilk çalıştırmada patlama yapması normal… ses normalden fazla ise cihaz ön süpürme süresi yetersiz geliyor parametre ayarlarından bu süreyi uzatmak lazım. kısaca yanma için gerekli oksijen yeteri kadar yüklenmiyor yanma odasına.”
Yerinde bir cevap, aynen katılıyorum.Kombi bacasını uzattığım için yanma odasına oksijen adamakıllı dolmadan kıvılcım çakıyor ve poflama sesi buradan kaynaklanıyor.